Hoe kan ik het beste mijn huis verkopen?

Een veelgestelde vraag: Hoe kan ik het beste mijn huis verkopen? Het antwoord begint bij de keuze van een makelaar. Natuurlijk kun je zelf proberen je huis te verkopen, en in deze tijd is er zeker een kans van slagen. Echter heb je dan de hoogste prijs te pakken en verloopt het proces wel soepel? Een makelaar doet dit dag in dag uit. Deze heeft de ervaring en expertise om potentiële kopers wellicht 10.000 euro of meer extra te laten uitgeven. Hij kan je adviseren over wat ervoor nodig is om het beste resultaat te behalen. Onderaan de streep kost een makelaar geld maar levert dit onderaan een hogere opbrengst op dan zonder makelaar. Het verdient zichzelf terug en meer. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een extra garantie op het voorkomen van problemen en wordt er veel werk uit handen genomen.

Wat kost het om een huis te verkopen?

Wij rekenen lage dan gemiddelde makelaar tarieven ook wel courtage genoemd. Deze factuur van onze uren en werkzaamheden word achteraf verrekend bij de notaris. Deze factuur omvat ook de kosten voor zaken als het maken van foto’s, het inmeten van de vierkante meters en een advertentie, die bij de prijs is inbegrepen. Daarnaast kunnen er kosten zijn voor het verkrijgen van een (nieuw) energielabel. Als er nog een hypotheek rust op de woning, kunnen er kosten ontstaan bij de eigendomsoverdracht voor het aflossen van het resterende hypotheekbedrag. Lees hier meer over de makelaarskosten.

Wat is de waarde van mijn woning?

Als je overweegt om je woning te verkopen en nieuwsgierig bent naar de potentiële opbrengst, vul dan hieronder je gegevens in. Wij zullen contact met je opnemen en je informeren over wat wij denken dat je woning momenteel kan opleveren in de markt. Het invullen van het formulier is de eerste stap naar een helder inzicht in de waarde van je woning.

  Woning verkopen uitleg van Aland expert

  Hoe kan ik een woning verkopen voor de hoogste prijs?

  Om een woning tegen de hoogst mogelijke prijs te verkopen, is het cruciaal ervoor te zorgen dat de woning in uitmuntende staat verkeert en brandschoon is. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een roestige doucheslang en het geven van een frisse schilderbeurt aan de muren, wellicht in een moderne kleur zoals licht beige. Bovendien is het essentieel om de woning tijdens bezichtigingen en op foto’s optimaal te presenteren. Dit betekent vaak het verwijderen van overtollige spullen en het creëren van een stijlvolle, chique inrichting. Soms is het raadzaam om hiervoor een styling bureau in te schakelen of aan virtuele staging te doen. Een goede makelaar met een groot bereik en netwerk helpt ook. Aland heeft een groot bereik onder makelaars en op Social media met meerdere kanalen en veel volgers.

  Welke stappen bij woning verkopen?

  De volgende stappen zijn nodig om een woning succesvol te verkopen:

  1. Inmeten woning NEN2580
  2. Energielabel downloaden of updaten
  3. Documenten van VVE, splitsingsakte en leveringsakte verzamelen
  4. Professionele foto’s, video’s en of dronebeelden laten maken
  5. Aansprekende en kloppende verkooptekst opstellen
  6. Woning promoten middels advertenties en overige marketing
  7. Bezichtigingen voeren
  8. Biedingen op prijs maar ook voorwaarden inspecteren
  9. Verkoopovereenkomst opstellen of op laten stellen
  10. Eind inspectie uitvoeren en naar notaris voor eigendomoverdracht
  Woning succesvol verkocht sleuteloverdracht

  ✅ Inmeten woning volgens NEN2580. Dit is een gestandaardiseerde methode om de oppervlakte van een gebouw te meten volgens specifieke richtlijnen, wat zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in het opmeten.

  .

  ✅ Een bestaand energielabel opvragen kan via Mijn overheid. Is je energielabel verlopen of zijn er energiebesparende maatregelen uitgevoerd, laat hem dan updaten. Er komt iemand langs om de woning te inspecteren om vervolgens een nieuw rapport te versturen.

  ✅ Het eigendomsbewijs, een uittreksel van het kadaster, het energielabel, bouwtekeningen, en eventuele vergunningen voor verbouwingen of uitbreidingen dienen te worden verzameld. Ook garantiebewijzen en certificaten voor uitgevoerde renovaties of installaties (zoals bijvoorbeeld voor een nieuwe CV-ketel) van belang, evenals documenten van de Vereniging van Eigenaren (VVE).

  ✅ Een professionele fotoshoot en video-opname zijn essentieel bij de verkoop van een woning. Mooie visuele content zorgt dat potentiële kopers interesse krijgen in de woning, waardoor de kans op een succesvolle verkoop toeneemt.

  ✅ Een doordachte en aansprekende verkooptekst kan de unieke eigenschappen van de woning benadrukken, zoals de locatie, indeling, en bijzondere kenmerken. Het doel is om de interesse van potentiële kopers te wekken en ze te enthousiasmeren voor een bezichtiging.

  ✅ Het promoten van de verkoop van een woning op Funda en social media is van cruciaal belang om een breed publiek te bereiken. Funda is dé plek waar potentiële kopers zoeken naar hun droomhuis, en het plaatsen van een woning. We zien dat Social media ook een belangrijke schakel kan zijn.

  ✅ Het is essentieel om biedingen zorgvuldig te onderzoeken, aangezien het hoogste bod niet altijd het meest geschikte is om op in te gaan. Het komt voor dat bieders hun bod intrekken, waardoor het belangrijk is om snel en adequaat te handelen om mogelijke alternatieve bieders aan boord te houden. Naast prijs zijn ook voorwaarden van het bod van belang.

  ✅ Een verkoopovereenkomst is noodzakelijk. Het opstellen van zo’n overeenkomst vereist kennis en ervaring met juridisch jargon. Teken nooit zomaar een overeenkomst als je niet begrijpt wat erin staat. Het is riskant om zelf een overeenkomst te downloaden en te versturen als je niet volledig begrijpt wat erin staat. De gevolgen van onduidelijkheid kunnen aanzienlijk zijn.

  ✅ Een eindinspectie is ontzettend belangrijk. Misschien zijn er dingen gebeurd in de woning. Is er geen stromend water, zijn er lekkages of wonen er krakers. Tijdens een inspectie worden verborgen gebreken mogelijk kenbaar. Wellicht zijn ook niet alle meubels weggehaald. Een makelaar helpt je wat je moet doen dit soort vervelende situaties.

  Begeleiding door Aland bij verkoop van je woning

  Het verkopen van een woning is een complex proces dat niet lichtvaardig moet worden genomen. Vaak verlopen zaken anders dan gepland, en als je niet over de nodige kennis en ervaring beschikt om met deze onvoorziene omstandigheden om te gaan, kunnen de gevolgen desastreus zijn. Aland kan je begeleiden door alle stappen. Indien nodig brengen we in contact met stylisten en vaklui . Alles in overleg en op een 100% transparante manier.
  Een makelaar fungeert als een verzekering die de kans op problemen verkleint en tegelijkertijd zorgt voor een hogere opbrengst. Dus waarom zou je geen gebruik maken van deze waardevolle hulp? Ontdek hier meer over de Aland verkoopmakelaar en de bijbehorende diensten. Met onze expertise en begeleiding kun je met vertrouwen je woning verkopen, met minder risico’s en een beter resultaat.

  Verkoopbegeleiding bij verkopen woning met Arne