Java-eiland

Java-eiland vernoemd naar een eiland in Indonesië werd oorspronkelijk gebouwd als golfbreker voor de Oostelijke handelskade. Nadat er veelal krakers hebben gewoond in jaren 80 werd in de jaren 90 het gebied aangewezen voor woningbouw. Alle bebouwing is gesloopt en opnieuw gebouwd. Door de 4 grachten, is het eiland eigenlijk op te delen in 5 kleinere eilanden. Deze zijn verbonden met prachtige loopbruggen. Wanneer u er wandelt geeft het soms een gevoel van in een buitenlandse stad te zijn.

KNSM-eiland

Aland kent als Makelaar KNSM eiland met postcode 1019 goed. KNSM is een schiereiland waar in 2023 zo’n 2300 mensen woonden. Het heeft veel oude en enkele nieuwere gebouwen die onder architectuur zijn gebouwd. Tot eind jaren zeventig was de Koninklijke Nederlandse Stoomboot-Maatschappij er gevestigd. Vandaar de naam. In de jaren 90 is het gebied omgebouwd tot woonwijk. Het is een rustiger gebied met grotendeels bestemmingsverkeer. Zomers komt het tot leven met veel vermaak en recreatie op en rondom het water waaronder terrasjes.

Makelaar Cruquiuseiland

Cruquius-eiland makelaar Aland staat je graag bij in dit prachtige gebied vol nieuwbouw en omgeven door water. Tussen 2020 en 2024 is er veel gebouwd en zijn er allerlei nieuwbouw gebouwen opgeleverd. Alles fonkelnieuw en luxe afgewerkt. Dat zijn de kenmerken van de nieuwbouw op Cruquius. Je bent met de fiets snel bij allerlei faciliteiten en het Oostelijke deel van de stad.

Woning in Oostelijk Havengebied