Vragen aan de aanhuurmakelaar en over huren

Hebben jullie nu woningen beschikbaar?

De aanhuurmakelaar en Aland hebben geen woningen beschikbaar momenteel en de markt is bijzonder krap.

Voor bedragen onder de 2000 is het nagenoeg onmogelijk binnen Amsterdam.

Wat zijn de salariseisen voor een huurwoning?

Momenteel hebben wij in Amsterdam huurwoningen vanaf 1950 voor 2 kamerwoning en 2250 voor 3 kamerwoning en hoger. De salaris eisen zijn 3 tot 3,5 keer de maandhuur aan brutosalaris. Bij 1950 is dat dus tenminste 5850 euro p/m aan bruto salaris.

In Haarlem krijgen wel met enig regelmaat woningen voor 1500 euro per maand in de aanbieding. Daarvoor dien je dan (samen) 4500 euro bruto per maand te verdienen.

Waar vindt ik een betaalbare huurwoning?

Het te kort aan huurwoningen zorgt voor enorm hoge huurtarieven en flinke eisen waar je als huurder aan moet voldoen. Het is handig om vooral helder te hebben of je voldoet en alle documenten klaar te hebben. Bekijk vooral zelf Pararius en Funda.

Welke documenten zijn nodig?

Voordat we aan de slag gaan dienen we een aantal documenten te verzamelen zodat we deze dezelfde dag nog kunnen aanleveren als dat de bezichtigen zijn. Aland helpt u de documenten te verzamelen en zorgt voor een net dossier dat te overhandigen is aan de verhuurder of makelaar van verhuurder. Er is een ieder geval nodig:

Loonstroken (laatste 3 maanden)
Inkomensverklaring zie website belastingdienst
Vast contract of werkgeversverklaring

Aanhuurwoning aanhuurmakelaar
Woning huren

Aanhuur bezichtigingen

Aland zoekt met je mee en plant waar mogelijk bezichtigingen. Flexibiliteit en niet teveel eisend zijn wel de sleutelwoorden van het moment. Je moet direct in actie komen en vrij weten te krijgen van werk en zorgen dat alles met de documenten en financiën op orde is. Keuzes voor mooie maar vooral ook betaalbare huurwoningen zijn nu eenmaal beperkt. Wij stellen alles in het werk om te zoeken naar een huurwoning als aanhuurmakelaar in Amsterdam. Garanties kunnen we in deze lastige markt niet geven.

Aanhuurmakelaar zoekt naar huurwoning

Ontdek het gemak van het zoeken naar een huurwoning met Aanhuurmakelaar Aland. Met ons team aan jouw zijde krijg je ook toegang tot huurwoningen die mogelijk niet online te vinden zijn. Verder raden wij aan om platformen als Funda huur en Pararius dagelijks in de gaten te houden. Wij kunnen ook de links doorsturen maar het is goed om zelf ook te blijven kijken. Ook is het verstandig ondanks grote wachtlijsten om je toch aan te melden bij woningnetregioamsterdam.nl of voor de respectievelijke plaats en maandelijks te blijven reageren. Ook handig voor in de verdere toekomst mocht het ooit nodig zijn.

Woning huren Amsterdam
Zoeken naar huurwoningen op Funda
Woning huren met een aanhuurmakelaar van Aland
Huurcheck Nederland Aland