Vu NamVu Nam
17:58 05 Jun 24
Top makelaar, heeft ons zeer goed geholpen met kopen van een woning. De communicatie was erg goed, altijd snelle reactie! Zou Arne zeker aanbevelen.
trang vutrang vu
17:02 05 Jun 24
Aland Makelaars is de beste makelaar in omgeving Haarlem en IJmuiden. Zeer goed geholpen met koopwoning, na 2 keer bezichtiging meteen raak. We zijn heel blij met Arne.Top Service en altijd afspraak nakomen.
Milan van EedenMilan van Eeden
11:15 21 May 24
Erg fijne ondersteuning gehad van een zeer gecompliceerd aankoopproces. Vooral de communicatie was erg goed, altijd snelle reactie! Zou deze makelaar zeker aanbevelen.
Dorota OstrowskaDorota Ostrowska
10:46 03 May 24
Ik raad het echt aan. Heeft ons geholpen een huis te vinden, waarvan we dachten dat het onmogelijk was. Super tevreden.
Thuy NGUYENThuy NGUYEN
09:37 02 May 24
Het was mij een genoegen om met Arne samen te werken. Hij is zeer toegewijd en gedetailleerd. Belangrijk is dat hij van het begin tot het einde servicegericht is. We hebben ons huis via zijn service verkocht, we zijn erg blij en kunnen hem van harte aanbevelen.
Nini NguyenNini Nguyen
10:02 23 Jan 24
Ik heb de mogelijkheid om met Arne samen te werken via de verwijzing van een vriend. Met duidelijke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden heeft Arne het hele proces van het kopen van mijn nieuwe huis soepel en tegen een zeer goede prijs verzorgd. Ik waardeer het zeer dat Arne mij zelfs na de aankoop hielp met mijn renovatieproces, onderhandelde met de aannemer en opvolgde waar nodig.Beveel de service ten zeerste aan!!
Patty RochaPatty Rocha
15:26 18 Jan 24
Ik heb Arne ontmoet tijdens een bezoek aan een woning in mijn eentje. Ik besefte dat ik geen idee had wat ik moest controleren tijdens een bezoek aan een woning en had het geluk een beschikbare makelaar te ontmoeten. Hij heeft me geholpen bij het vinden van een onroerend goed om te kopen in iets meer dan een maand, en was zeer behulpzaam bij de onderhandelingen en ook zeer vindingrijk bij het regelen van inspecties, taxaties en notarisafspraken. Hij antwoordt snel, heeft geduld met onze zorgen en begreep snel wat ik zocht in een woning. Ik beveel zijn diensten ten zeerste aan.
Stefan 86Stefan 86
13:47 09 Jan 24
In het proces van het vinden van een huurwoning ben ik goed geholpen door dit makelaarskantoor.
Tra My NgTra My Ng
15:25 21 Oct 23
Arne heeft geholpen mijn huis te verkopen en ook een nieuw huis te kopen, alles ging heel goed en soepel. Arne was ALTIJD beschikbaar voor rondleidingen aan huis, zeer goed thuis in de omgang met andere makelaars om dingen snel gedaan te krijgen, waardoor het koop- en verkoopproces zo snel en gemakkelijk was. Zijn reactievermogen was ongelooflijk. Het was echt een plezier om met Arne samen te werken.
Petite AnnePetite Anne
15:16 22 Jun 23
Arne van Aland Makelaars is zeer professioneel, heeft een grote zakelijke flair en handelde te allen tijde in mijn belang. Arne deed haar uiterste best om mij te helpen mijn huis te vinden. Hij toont geduld, vastberadenheid en enthousiasme. Ik beveel de diensten van Aland Makelaars ten zeerste aan.
Alessandro FornainiAlessandro Fornaini
20:59 08 Mar 23
Wij hebben Arne leren kennen bij de aankoop van ons nieuwe huis, hij was makelaar van de verkopende partij. We hadden zo’n goede verbinding dat we besloten hem in te huren om ons oude appartement te verkopen.Hij voldeed zeker aan onze verwachtingen. Door de jaren heen hadden we ervaring met verschillende makelaars hier in Amsterdam en vonden Arne de meest proactieve, praktische en toegewijde voor ons.
Karolina MatogaKarolina Matoga
21:48 07 Mar 23
Geweldige makelaar! Arne is zeer beschikbaar en betrouwbaar. Hij geeft altijd goed advies en legt alles uit bij twijfel. Het hoogste niveau in een zeer vriendelijke sfeer. Wij bevelen het van harte aan!
Luuk v ELuuk v E
11:41 13 Dec 22
Zeer tevreden over Arne, goed enthousiast en betrokken.
Bashir KaziBashir Kazi
12:39 13 May 22
Beste service en top kwaliteit! Hij komt afspraken altijd na en altijd vriendelijk, wat voor vragen je ook hebt. We zijn echt blij met Arne als makelaar.
Gustavo Lucena LageGustavo Lucena Lage
10:34 19 Jan 22
Goede en integere makelaar met ontzettend veel kennis van de woningmarkt. Bedankt voor de goede service!
Georgios CapponGeorgios Cappon
16:53 18 Jan 22
Aland Makelaars is een top nieuwe makelaar in Zeeburg, Amsterdam. Hij werkt secure, is eerlijk en behulpzaam. Zeker aan te raden als je je huis wilt verkopen!
paul tonkespaul tonkes
14:31 18 Jan 22
Aland heeft mij succesvol begeleid bij de verkoop van mijn huis. Dat ging allemaal voorspoedig met een vlotte en professionele afhandeling. en dat terwijl ik grotendeels in het buitenland zat.
js_loader

Wat is hypotheekadvies en waarom is het belangrijk?

Hypotheekadvies is het proces waarbij een financieel adviseur helpt bij het kiezen van de juiste hypotheek. Een hypotheekadviseur analyseert de financiële situatie van de klant, bespreekt verschillende hypotheekopties, en helpt bij het selecteren van de beste optie op basis van de klant’s behoeften en doelen.

Waarom is het belangrijk?

 • Hoeveel kan je bieden & betalen: Je krijgt inzage wat je kan betalen en bieden op een woning zonder risico op afkeuring van je hypotheekaanvraag.
 • Deskundigheid: Hypotheekadviseurs hebben diepgaande kennis van de hypotheekmarkt en kunnen helpen bij het navigeren door complexe financiële producten.
 • Maatwerk: Ze bieden gepersonaliseerd advies, rekening houdend met de unieke situatie van elke klant.
 • Kostenbesparing: Door het juiste product en hypotheekrente te kiezen, kan de klant mogelijk duizenden euro’s besparen over de looptijd van de hypotheek.
 • Tijdswinst: Ze nemen het zoek- en vergelijkingswerk uit handen, waardoor de klant tijd bespaart.

Hoe verloopt een gesprek met een hypotheekadviseur?

Een gesprek met een hypotheekadviseur verloopt meestal in de volgende stappen:

 • Voorbereiding: De klant verzamelt benodigde documenten zoals inkomensbewijzen, bankafschriften, en informatie over eventuele schulden.
 • Kennismaking: Het eerste gesprek is vaak een kennismaking waarbij de adviseur vragen stelt om de financiële situatie en doelen van de klant te begrijpen.
 • Analyse: De adviseur analyseert de verzamelde informatie en bespreekt verschillende hypotheekopties.
 • Advies: De klant ontvangt een gepersonaliseerd adviesrapport met aanbevolen hypotheekopties.
 • Keuze en Aanvraag: De klant kiest een hypotheek en de adviseur helpt met het indienen van de aanvraag bij de hypotheekverstrekker.
 • Nazorg: Na goedkeuring en afsluiting van de hypotheek biedt de adviseur vaak nazorgdiensten, zoals hulp bij vragen of wijzigingen in de hypotheek.

Wat zijn de kosten van hypotheekadvies?

De kosten van hypotheekadvies kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Vaste Tarieven: Veel adviseurs werken met een vast tarief voor hun diensten. Dit tarief kan variëren tussen de €1.500 en €3.000.
 • Uurtarieven: Sommige adviseurs rekenen per uur. Dit kan variëren tussen de €100 en €200 per uur.
 • Provisies: In sommige gevallen ontvangen adviseurs een provisie van de hypotheekverstrekker. Dit komt steeds minder voor door transparantievoorschriften.
 • Onafhankelijke Adviseurs vs. Banken: Onafhankelijke adviseurs bieden advies over producten van meerdere aanbieders en rekenen meestal een vast tarief. Adviseurs die bij banken werken, bieden alleen producten van die specifieke bank aan en kunnen soms lagere tarieven rekenen of gratis advies aanbieden als onderdeel van hun dienstverlening.
Hypotheekadvies

Veel gestelde vragen aan de makelaar

Hoe vind ik een goede hypotheekadviseur?

Zoek naar een gecertificeerde adviseur met goede reviews of ervaringen van andere. Controleer of de adviseur onafhankelijk is of voor een specifieke bank werkt. Je kan ook bij je huisbankier kijken wat de mogelijkheden zijn. Let op dat ook banken kosten hiervoor rekenen.

Is hypotheekadvies verplicht?

In Nederland is hypotheekadvies in de meeste gevallen verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Hoe lang duurt een hypotheekadviestraject?

Het kan variëren, maar gemiddeld duurt het traject van eerste gesprek tot het afsluiten van de hypotheek enkele weken tot een paar maanden.

Wat als ik niet tevreden ben met het advies?

Klanten hebben het recht om een second opinion te vragen bij een andere adviseur. Veel adviseurs bieden ook nazorg om eventuele problemen op te lossen.

Kan ik online hypotheekadvies krijgen?

Ja, veel hypotheekadviseurs bieden tegenwoordig online adviesdiensten aan, wat handig kan zijn voor drukke klanten of mensen die niet in de buurt van een fysiek kantoor wonen.

Veel gestelde vragen Aland Makelaars

Plan vandaag een adviesgesprek in

Het invullen van het formulier is de eerste vrijblijvende stap op weg naar het verkrijgen van jouw ideale hypotheek. Het verplicht je tot niets en brengt je dichter bij jouw droomhuis. Plan vandaag nog jouw gesprek en ontdek de mogelijkheden! Na het invullen van het formulier of het opnemen, zal de hypotheekadviseur of collega snel contact met je opnemen om alles direct door te nemen of om een kennismakingsgesprek te plannen waarin al je wensen en behoeften kunnen worden besproken.