Tarief makelaar aankoop woning

Je hebt contact gehad met jouw financieel adviseur, hypotheekadviseur en of bank. Zij hebben de zekerheid gegeven dat je een hypotheek kan krijgen en de maximale hoogte daarvan. Dan begint het daadwerkelijke zoeken. Het zoeken naar een woning doe je met een aankoopmakelaar. Deze zoekt in deze krappe woningmarkt voor jou of jullie. Aan de hand van een zoekopdracht en groot netwerk van andere makelaardij kantoren houdt Aland in de gaten wat op Funda staat en gaat komen. De woningen die passen binnen de zoekopdracht worden direct naar jou gestuurd. Bij interesse regelt de aankoopmakelaar direct een afspraak voor bezichtiging en gaat met je mee naar de bezichtigingen. Wij staan jou bij in elke stap van het proces bij tot je bent verhuist naar de nieuwe woning. Het tarief voor de aankoopmakelaar bij de aankoop van een woning is vanaf € 2150. Lees ook meer informatie over onze tarieven

CONTACT MET AANKOOPMAKELAAR

Aankopen woning Amsterdam

Bieden met aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is geen hypotheekadviseur en mag je daar niet gedetailleerd over adviseren. Een dalende of stijgende hypotheek rente doet ook wat met je maximale hypotheekbedrag. Blijf in contact met uw hypotheekadviseur en de aankoopmakelaar in een tijd dat rente hard op- of afloopt. Overbieden komt vrij veel voor. De bank leent je tot de taxatiewaarde. Ga je met een bieding daarboven dan kan dit niet worden gefinanceerd. Je dient dan eigen geld aan te spreken voor dit deel. Uiteraard houdt de aankoopmakelaar hier rekening mee in het advies welk bedrag moet worden geboden.

Met vertrouwen een woning kopen

Een aankoopmakelaar kan je meer vertrouwen geven bij het aankopen van een woning. Niet alleen kijkt de aankoopmakelaar mee naar mogelijke valkuilen op technisch en juridisch vlak. De aankoopmakelaar helpt mee een bieding te doen die recht doet aan alle factoren en binnen het budget past. De kwestie erfpacht is ook iets om op te letten. Het zijn prima woningen waar niets mis mee is om aan te schaffen. Maar het is wel verstandig te kijken naar de extra maandlasten, het resterende tijdvak van het canon en of afkoop mogelijkheden. In de artikelen hieronder leggen we aan de hand van voorbeelden en informatie onze kijk en een strategie uit van het aankoop proces.

Aankoop makelaar voor kopen woning Amsterdam

Aankoop strategie: kopen minder gewilde woning

Als aankoopmakelaar kijken we telkens weer met verbazing toe hoe appartementen en huizen met een prachtige vloer, een stijlvol interieur en vooral een mooie beige muurkleur veel meer mensen aantrekken dan woningen die wat werk vereisen. Mensen betalen zonder aarzeling aanzienlijk meer voor deze kant-en-klare woningen dan dat ze zelf de handen uit de mouwen zouden steken. Als ervaren aankoopmakelaar met een achtergrond in ondernemen, zien we echter juist mogelijkheden in problemen of tekortkomingen.
Woningen die wat opknapwerk nodig hebben trekken doorgaans minder belangstellenden en resulteren in minder biedingen, waardoor ze vaak voor een gunstigere prijs kunnen worden aangekocht. Soms is overbieden zelfs helemaal niet nodig en kan men onder de vraagprijs uitkomen. Het vergt weliswaar inspanning, maar als aankoopmakelaar bevestigen wij dat dit de moeite waard is.
Natuurlijk stemmen we onze aanpak af op de wensen van de klant, maar we zijn zelf bijzonder enthousiast over het aanschaffen van een woning met enkele gebreken of een licht renovatieproject. Door de verminderde interesse kan er flink worden afgedongen. Door de muren glad te maken, een moderne kleur aan te brengen, binnendeuren te vervangen of te schilderen, een nieuwe vloer en keuken te installeren, kun je een huis creëren dat tot in de kleinste details aan jouw smaak voldoet, en alles nog nieuw ook.

Laten we dit illustreren aan de hand van een voorbeeld. Er was een rijtjeshuis te koop waarbij optrekkend vocht in de muren en onder de vloer was geconstateerd, wat pas tijdens een periode van zware regenval duidelijk werd. Hoewel dit op de foto’s moeilijk te zien was, toonden veel geïnteresseerden interesse. Toch haakten alle kopers af en de vraagprijs van 390.000 euro was gebaseerd op een goede staat van de woning. Er was een geschatte 50.000 euro aan renovatiekosten voor het aanpakken van vochtproblemen, een nieuwe vloer met vloerverwarming en behandelde muren. Verkopende partij liet al weten te willen zakken met de prijs. Zo zou de woning mogelijk voor 340.000 tot 350.000 euro kunnen worden verworven.

Dan heb je na renovatie een huis met een gloednieuwe schuimbetonvloer, vloerverwarming en vochtproblemen die voorgoed zijn opgelost. De andere woningen in de straat die je zou kunnen kopen voor 390.000 euro, zouden deze problemen in de toekomst nog kunnen tegenkomen. Ja, het kan wat stress en grijze haren kosten, maar nadat je er woont, ben je die snel vergeten.

Als aankoopmakelaar denken we graag met je mee en brengen we je in contact met technische experts en aannemers. Is dit proces geheel zonder risico’s? Bij verbouwingen kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen. Om dit te minimaliseren adviseren we om een technische keuring en/of onderzoek door een aannemer te laten uitvoeren voordat de bedenktijd of ontbindende voorwaarden aflopen. Als aankoopmakelaar en ondernemer geloven wij dat er altijd een oplossing te vinden is voor elk probleem.

Hoeveel moet ik overbieden op een woning?

Je hebt een aantrekkelijke woning op het oog. Echter, je bent niet de enige geïnteresseerde. Het is van belang om niet louter naar de vraagprijs te kijken en het gemiddelde percentage van overbiedingen. Een standaard overbieding van 10-15% is bijvoorbeeld niet geschikt voor een woning die al hoog geprijsd is. Dit is een valkuil waar veel kopers zonder aankoopmakelaar in trappen. Veel verkopend makelaars zetten de vraagprijs bewust laag, waardoor biedingen hoger uitvallen maar nog steeds in lijn zijn met de werkelijke waarde.

Een goed bod, volgens onze aankoopmakelaar, omvat verschillende factoren: historische verkoopprijzen in de straat en buurt, een schatting van de waarde van het huis, de staat van de woning inclusief eventuele renovaties die nodig zijn, en tot slot, hoe graag je de woning wilt hebben. Wellicht ben je al meerdere keren teleurgesteld en begint de zoektocht zijn tol te eisen.

Vanuit het perspectief van de verkoper is het streven om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen, maar ook aan iemand die geen onverwachte problemen veroorzaakt tijdens de financieringsperiode. Vaak wil de verkoper zelf ook een nieuwe woning aankopen en heeft daarbij zekerheden nodig. Een bod via een aankoopmakelaar geeft meer vertrouwen, omdat de aankoopmakelaar eerst zekerheid wilt hebben van de cliënt dat de financiering rond kan komen. Hierdoor zal een bod met een aankoopmakelaar vaker gekozen worden boven een bod zonder aankoopmakelaar.

Met een aankoopmakelaar kun je vertrouwen op een bod dat past bij jouw financiële situatie en rekening houdt met de eerder genoemde factoren van de waarde van de woning. We adviseren ook om de waarde van een woning en een passend bod altijd binnen een bandbreedte te zien. Als je een woning wilt met een geschatte waarde tussen 390.000 en 410.000 euro, is het redelijk om daar 10.000-15.000 euro boven te bieden. Dit past bij een snel stijgende markt en voorkomt maandenlang zoeken in een krappe markt waar de prijzen blijven stijgen en het aanbod steeds schaarser wordt. Na een kwartaal of twee zoeken kunnen de woningen alweer zo 10.000 tot 15.000 duurder zijn. Te zuinig zijn met een bieding loont in zulke gevallen dus niet altijd.

Echter, bij bedragen van 20.000 euro of meer boven de geschatte waarde moet je je afvragen wat verstandig is. Het is ook belangrijk om te onthouden dat banken alleen financieren tot de taxatiewaarde van een woning. Als je daarboven gaat zitten, moet dit met eigen (spaar)geld worden betaald. Als je geen spaargeld hebt, kan dit lastig zijn in een markt waar overbieden gebruikelijk is. In dat geval is het raadzaam om zo snel mogelijk een buffer op te bouwen.

Onze aankoopmakelaar biedt informatie, advies en zorgt voor een soepele en probleemloze transactie bij het aankopen van een woning. Uiteindelijk blijf jij als klant de beslissingen maken en verstrekken wij slechts informatie, opties en advies.

RECENT AANGEKOCHTE WONINGEN

KLANT REVIEWS

Nini NguyenNini Nguyen
10:02 23 Jan 24
Ik heb de mogelijkheid om met Arne samen te werken via de verwijzing van een vriend. Met duidelijke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden heeft Arne het hele proces van het kopen van mijn nieuwe huis soepel en tegen een zeer goede prijs verzorgd. Ik waardeer het zeer dat Arne mij zelfs na de aankoop hielp met mijn renovatieproces, onderhandelde met de aannemer en opvolgde waar nodig.Beveel de service ten zeerste aan!!
Patty RochaPatty Rocha
15:26 18 Jan 24
Ik heb Arne ontmoet tijdens een bezoek aan een woning in mijn eentje. Ik besefte dat ik geen idee had wat ik moest controleren tijdens een bezoek aan een woning en had het geluk een beschikbare makelaar te ontmoeten. Hij heeft me geholpen bij het vinden van een onroerend goed om te kopen in iets meer dan een maand, en was zeer behulpzaam bij de onderhandelingen en ook zeer vindingrijk bij het regelen van inspecties, taxaties en notarisafspraken. Hij antwoordt snel, heeft geduld met onze zorgen en begreep snel wat ik zocht in een woning. Ik beveel zijn diensten ten zeerste aan.
Stefan 86Stefan 86
13:47 09 Jan 24
In het proces van het vinden van een huurwoning ben ik goed geholpen door dit makelaarskantoor.
Tra My NgTra My Ng
15:25 21 Oct 23
Arne heeft geholpen mijn huis te verkopen en ook een nieuw huis te kopen, alles ging heel goed en soepel. Arne was ALTIJD beschikbaar voor rondleidingen aan huis, zeer goed thuis in de omgang met andere makelaars om dingen snel gedaan te krijgen, waardoor het koop- en verkoopproces zo snel en gemakkelijk was. Zijn reactievermogen was ongelooflijk. Het was echt een plezier om met Arne samen te werken.
Petite AnnePetite Anne
15:16 22 Jun 23
Arne van Aland Makelaars is zeer professioneel, heeft een grote zakelijke flair en handelde te allen tijde in mijn belang. Arne deed haar uiterste best om mij te helpen mijn huis te vinden. Hij toont geduld, vastberadenheid en enthousiasme. Ik beveel de diensten van Aland Makelaars ten zeerste aan.
Alessandro FornainiAlessandro Fornaini
20:59 08 Mar 23
Wij hebben Arne leren kennen bij de aankoop van ons nieuwe huis, hij was makelaar van de verkopende partij. We hadden zo’n goede verbinding dat we besloten hem in te huren om ons oude appartement te verkopen.Hij voldeed zeker aan onze verwachtingen. Door de jaren heen hadden we ervaring met verschillende makelaars hier in Amsterdam en vonden Arne de meest proactieve, praktische en toegewijde voor ons.
Karolina MatogaKarolina Matoga
21:48 07 Mar 23
Geweldige makelaar! Arne is zeer beschikbaar en betrouwbaar. Hij geeft altijd goed advies en legt alles uit bij twijfel. Het hoogste niveau in een zeer vriendelijke sfeer. Wij bevelen het van harte aan!
Luuk v ELuuk v E
11:41 13 Dec 22
Zeer tevreden over Arne, goed enthousiast en betrokken.
Bashir KaziBashir Kazi
12:39 13 May 22
Beste service en top kwaliteit! Hij komt afspraken altijd na en altijd vriendelijk, wat voor vragen je ook hebt. We zijn echt blij met Arne als makelaar.
Gustavo Lucena LageGustavo Lucena Lage
10:34 19 Jan 22
Goede en integere makelaar met ontzettend veel kennis van de woningmarkt. Bedankt voor de goede service!
Georgios CapponGeorgios Cappon
16:53 18 Jan 22
Aland Makelaars is een top nieuwe makelaar in Zeeburg, Amsterdam. Hij werkt secure, is eerlijk en behulpzaam. Zeker aan te raden als je je huis wilt verkopen!
paul tonkespaul tonkes
14:31 18 Jan 22
Aland heeft mij succesvol begeleid bij de verkoop van mijn huis. Dat ging allemaal voorspoedig met een vlotte en professionele afhandeling. en dat terwijl ik grotendeels in het buitenland zat.
js_loader

Aland is jouw aankoopmakelaar voor het kopen van een huis of woning. Ik leg je graag uit hoe wij denken een huis voor je te kunnen kopen. Aland rekent als aankoopmakelaar een scherp tarief. Wacht niet langer! Profiteer van onze expertise en toewijding en start vandaag nog je aankoop traject met Aland. Druk op de knop hieronder en laat ons je direct helpen om snel jouw woning te kopen!

CONTACT MET AANKOOPMAKELAAR